رئیس پلیس راهور کیش با بیان این مطلب که سیاست کلی پلیس راهور و سلسله مراتب فرماندهی، عدم جریمه و اعمال قانون است اظهار داشت: “آموزش”، “فرهنگسازی” و توسعه و صادرات آن سرلوحهی فعالیت ما قرار دارد.
مهدی توانگر در جمع اصحاب رسانه در محل پلیس راهور کیش گفت: کیشوندان از اوایل سالهای حضور پلیس ترافیک در جزیره ثابت کردهاند در حمایت از این حوزه پیشرو بوده و در انتقال این فرهنگ به سایر مناطق، ارادهی قوی دارند.
وی با اشاره به سابقهی خدمت خود در شهرهای مختلف، اذعان داشت: نگاه پلیس راهوری در مناطق مختلف شامل موارد ترافیکی مانند قوانین عبور و مرور و تابلوهای راهنمایی و امثالهم میباشد اما آنچه در کیش مشاهده کردهام منحصر بودن کیش و توجه ویژهی ساکنین آن به اجرای قوانین در حد ایدهآل میباشد.
توانگر المانهای ترافیک شهری را در کیش، قابل توجه دانست و گفت: فراگیر شدن یک فرهنگ، منوط به دست به دست هم دادن حاکمیت و مردم است تا قوانین، کاربردی، ترافیکی و هدفمند مانند حقتقدم عابر پیاده، تمیزی خودرو و رعایت قوانین رانندگی پررنگ شده و جامهی عمل بپوشد.
وی از همهی مردم دعوت کرد انتقادات و پیشنهادات خود را در کلیهی حوزههای ترافیکی به این مرکز اعلام نمایند.
سرگرد توانگر، “راننده، سرنشین، عابر پیاده، و پلیس” را افراد حاضر در معابر عنوان و تاکید کرد: تمام افراد این چهار گروه به یک میزان از قوانین ترافیک سهم دارند و همه با هم و در کنار هم باید آن را لمس و اجرا کرده و به آسایش زبانزد گذشته برسیم.
وی همچنین در زمینه فرهنگسازی در حوزه خانواده، تصریح کرد: برای افراد زیر ۱۸سال را که هنوز به صورت عملی در چرخه رانندگی قرار نگرفتهاند بستههای فرهنگی ویژهای طراحی و در دست انتشار قرار دارد تا علاوه بر آموزش ایشان، تبدیل به الگویی برای دیگران و نسل بعد خود باشند.
او افزود: برای جوانان بالای ۱۸سال که دارای شور رانندگی و شتاب در حرکت هستند نیز برنامههای خاصی با مشارکت مدیران، بخش خصوصی و کلوبهای مختلف طراحی شده است تا با آموزشهای اولیه و برگزاری مسابقات دِرک، به تخلیه هیجانات آنها کمک کنیم و از تصادفات خیابانی و داغهای متعاقب آن که در بالاترین آمار، حاصل سرعت بالا جلوگیری کنیم.
توانگر زمان رسیدن به محل کار از منزل را، زمان سفر تلقی کرد و گفت: اگر این زمان به عنوان بخشی از سفر و لذتبخش قرار بگیرد باعث کاهش خطرات جادهای خواهد شد.
توانگر ضمن قدردانی از زحمات رانندگان وسایل نقلیه عمومی، آنها را طبق قوانین اولیه، همراه پلیس ترافیک عنوان کرد و گفت: از رانندگان وسایل نقلیهی بزرگتر توقع بیشتری برای رعایت قوانین رفته و علاوهبر آن انتظار میرود علاوه بر سامان شرایط ترافیکی به خاطر تعداد بالای عبور و مرور خود، الگوی ترافیکی برای دیگر رانندگان باشند.
وی با بیان این مطلب که عابرین کیش الگویی در کل کشور هستند، تاکید کرد: عابرین برای حرکت طولی از پیادهرو و یا منتهیالیه سمت چپ، و برای عبور عرضی تنها از خطکشی عابر پیاده استفاده کنند.
توانگر ادامه داد: عابرین برای سوار و پیاده شدن فقط از مناطق مشخص و امن استفاده کنند، و در مناطقی که دچار نقص روشنایی هستیم، پوشش روشن و عبور از مسیرهای قابل دید را مدنظر قرار دهند.
توانگر با اشاره به جاذبههای گردشگری کیش، شخصیت و فرهنگ ترافیکی کیش را از جملهی این جاذبهها عنوان کرد و گفت: برای حفظ و متبلور کردن مقررات قدیم باید با فشردن دست یکدیگر تلاش کنیم.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کیش تعداد جرایم اعمال قانون در زمان محدودیتهای کرونایی را ۲۲۸۳ فقره اعمال قانون تردد شبانه و ممنوعیت تردد در سواحل ۱۷۶ فقره توقف سواری و اعمال قانون، اعلام و تاکید کرد: مطابق ماده ۲۳ قانون رسیدگی به تخلفات مصوب ۱۳۹۰، بخشی از این جرایم به حساب شرکت عمران واریز میشود و بخشی دیگر برای آموزش و فرهنگسازی، نصب دوربین و تجهیزات جادهای و المانهای ترافیکی هزینه میشود.
توانگر با تاکید بر اینکه ساماندهی احراز هویت و مالکیت موتورهای سیکلت و مالکین در دستور کار قرار دارد، ضمن اشاره به این مطلب که در حال حاضر ۳۶ خودرو و تعداد نسبتا زیادی موتورسیکلت در پارکینگها وجود دارد و برای برخی از ایشان که ممانعت قضایی ندارند، فراخوان ترخیص زده شده، ادامه داد: مقررات جذاب رانندگی جزیره، قوانین رانندگی و امثالهم توسط کارشناسان راهور، به رانندگان خودروهای انتظامی و راهور آموزش داده میشود.
وی در پایان تصریح کرد: هرگونه حفاری در سطح شهر باید با هماهنگی پلیس راهور و با شرط تضمین ایمنی انجام شود.
پلیس راهور کیش با رویکرد جدید با حضور کارشناسان فنی و متخصص به صورت شبانهروزی آمادهی دریافت هرگونه نظر و پیشنهادی در مسیر بهبود قوانین و مقررات و گزارش تخلفات احتمالی بهصورت حضوری و یا سامانهی ۱۲۰ میباشد.
خبرنگار : مریم اکبرپور